Foto: Shutterstock
Izgrebtie āboli, kam noceltas micītes, ir viens no kārdinošākajiem rudens (un arī ziemas) desertiem, kādu vien varētu vēlēties. Ja līdz šim esi vairījies pagatavot pildītos ābolus, tā vietā izvēloties klasiskās ābolmaizes, tad pienācis brīdis ko mainīt. Visa deserta maģija slēpjas pildījumā un gala rezultāta smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Ko pildīt izgrebtajos ābolos?

Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno nedaudz medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.

Vēl viens variants, kā ar pildījuma palīdzību ābolus pārvērst nelielā kūkā, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru. Piemēram, biezpiena krēma pildījumu vari salikt ābolos, vēl vienā kārtā pievienot auzu pārslas, bet visam virsū uzlikt kārtainās mīklas strēmeļu restītes. Tā iegūsi ļoti interesanta izskata saldo ēdienu individuālās porcijās.

Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.

Bet, ja saldumi absolūti nevilina, ābolos vari pildīt arī sāļas sastāvdaļas, padarot to par pamatēdienu. Piemēram, izgrebtajos augļos vari sapildīt nedaudz pannā apceptas sēnes un saplucinātus ceptas gaļas gabaliņus. To visu pārlej ar kādu krējuma mērcīti un iegūsi neparastu un ļoti gardu maltīti.

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā

Foto: Shutterstock


Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.

Lasīt vairāk

Pildīti āboli ar cepumiem

Foto: Shutterstock


Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.

Lasīt vairāk

Pildīti āboli ar jēra gaļu un gailenēm

Foto: DELFI


Patīkams svētku vakariņu sākums – cepeškrāsnī apcepti āboli, kas pildīti ar garšīgu jēra gaļu un gailenēm. Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar biezpienu

Foto: DELFI


Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām

Foto: Shutterstock


Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock


Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock


Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un cukuru

Foto: Shutterstock


Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un krējumu

Foto: Shutterstock


Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.

Lasīt vairāk

Karamelizēti āboli ar riekstu pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!