Foto: Shutterstock
Konservēšanas sezona rit pilnā sparā. Augusta siltās dienas mūs aplaimojušas ar āboliem. Sārtiem, sulīgiem un pašu dārzos izlolotiem. Lai atvasaras garšu saglabātu burciņā un baudītu arī aukstākajos ziemas mēnešos, izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" pavārgrāmatas.

Gatavojot ābolu ievārījumus, jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, jo smalkāki būs ābolu gabaliņi, jo ātrāk tie vārot izšķīdīs. Svarīgi ir arī neaizmirst tos iztīrīt no sēkliņām, lai kāda netiktu ievārījuma burkā. Tāpat, nevairies savienot vairākas garšas – āboliem piestāvēs kā aronijas, tā pīlādži un brūklenes. Garšu eksperimentētāji var pamēģināt ābolu ievārījumu ar kafijas garšas notīm.

Tāpat nedrīkst aizmirst par garšvielām – gan ievārījumam, gan kompotam noderēs kanēļa standziņas vai krustnagliņas. Bet, ja saldās "zaptes" nevilina, no āboliem un sīpoliem sanāks burvīgs sīvāks gardums. Tas piestāvēs gaļas ēdieniem, grauzdiņiem un pat pastētei.

Aroniju un ābolu džems

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem noderēs – aroniju un ābolu džems.

Lasīt vairāk

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.

Lasīt vairāk

Viegli saldais ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.

Lasīt vairāk

Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.

Lasīt vairāk

Ābolu kompots

Foto: Shutterstock

Ābolu kompots - kārumam ziemā.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar āboliem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.

Lasīt vairāk

Ābolu marmelāde

Foto: Shutterstock

Ābolu marmelāde ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Ābolu – apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiskais ābolu – apelsīnu ievārījums ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Pīlādžu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.

Lasīt vairāk

Ābolu 'siers'

Foto: Shutterstock

Ābolu siers ir ēdiens, ko iecienījuši ne vien mūsu kaimiņi lietuvieši, bet arī briti, kuri to sāk iekļaut savā tradicionālajā tējas dzeršanā, klāt piekožot biskvīta cepumus. Patiesībā tas nemaz nav siers, bet gan stingra ziemas ābolu marmelāde tumši brūnā krāsā ar dzeltenīgiem lāsumiņiem. Saldi svaiga, ļoti garšīga! Pagatavo, sagriez šķēlēs un našķojies!

Lasīt vairāk

Ābolu – kafijas ievārījums

Foto: Shutterstock

Ābolu – kafijas ievārījums ar olu liķiera piedevu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!