Viens no paņēmieniem – lokus ielikt kastītē, kurā izklāts mitrs papīra dvielis. Vienkārši ieliec traukā pārlocītu papīra dvieļa sloksni, uzpilini nedaudz ūdens, lai tas būtu mitrs, bet pārlieku nemirktu ūdenī, un tad virsū izkārto lokus. Kastītei uzliec vāku un liec to ledusskapī. Šādi uzglabāti loki būs svaigi vairākas dienas, jo mitrums neļaus tiem izkalt.
Bet, ja vēlies, lai loki saglabātu savu svaigumu pat ilgāk nekā nedēļu, nāksies tos likt vertikāli burciņā. Tāpat kā audzējot lokus pašam, arī pirktos sīpollokus, ja tiem vēl nav nogriezta saknīšu daļa, vari glabāt ledusskapī burciņā, kurā ieliets mazliet ūdens, iesaka "Cook's Illustrated". Kā atklājuši izdevuma virtuves eksperti, sīpollokus ieliekot burciņā, nepieciešams neliels daudzums ūdens, kas nosegtu tikai saknītes. Lokiem virsū uzliec aizspiežamu plastmasas maisiņu, nenostiprinot to pārāk stingri, lai paši loki neapkaltu aukstumā, bet būtu mitrumā. Ja ūdeni nomaina ik pēc trim dienām, sīpolloki svaigi saglabājas pat divas nedēļas.
Ātrie vistas tako ar gvakamoli
Pavisam ātrie un veselīgie tako, ko pagatavot no vakardienas vistas. Ja ir vēlēšanās, var izmantot jau gatavu gvakamoli, bet svaiga garšos daudz labāk.
Čili sautējums ar sieru un lociņiem
Gards un sātīgs sautējums ar malto gaļu un pupiņām ir kā radīts, lai sasildītos vēsā, nemīlīgā dienā.
Fiksie kefīra mīklas plācenīši ar sīpollokiem
Ja nevari izšķirties par to, ko gatavot – pīrādziņus vai pankūkas – šie sulīgie kefīra mīklas plācenīši ar olu un zaļajiem lociņiem būs īsts zelta vidusceļš. Turklāt tie ir pagatavojami nieka 15 minūšu laikā.
Siera salāti ar lociņiem un pētersīļiem
Variācija par klasiskajiem siera salātiem, kas pagatavoti no Krievijas siera. Šoreiz ar olām un pētersīļiem.
Zirņu un sīpolloku krēmzupa
Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.
Avokado un olu salāti ar zaļumiem
Ļoti ātri un ļoti vienkārši salāti, ko pagatavot no pāri palikušajām vārītajām olām un gataviem, bet ne pārāk mīkstiem avokado. Pētersīļu un lociņu vietā var izmantot arī citus zaļumus, piemēram, kinzu.
Vistas šnicele ar lociņu pesto
Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.