Kā meistarīgi pārgriezt vaniļas pāksti un izņemt sēkliņas
Foto: Shutterstock
Vai tas būtu vārītais krēms, saldējums vai pat kāds pamatēdiens, kura tapšanā nepieciešama aromātiskā vaniļa, pāksts pārgriešana var šķist īsts pārbaudījums, ja vien neesi iepazinies ar pamācību, kā to visveiklāk izdarīt.

Noteikti būsi pamanījis, ka vaniļas pākstis pārdod fasētas mēģenēs, vakuuma iepakojumos, un tā tās vajadzētu glabāt līdz pat lietošanas reizei, citādi tā sakaltīs un pārgriezt un tikt pie melnā mīkstuma būs teju neiespējami. Tātad izmantot vajadzētu tikko no iepakojuma izņemtu vaniļas pāksti.

Ņem talkā dēlīti un ļoti asu, bet nelielu nazi. Pāksti izloki pēc iespējas gareniskāku, un ar naža aso galu veic iegriezumu vienā pāksts galā. Lai nejauši neiegrieztu pirkstā, ar pirkstiem pieturi pāksti stingri pie dēlīša. Griez tā, lai pāksti iegrieztu no vienas puses un to varētu atvērt. Ja griezīsi pārāk dziļi, iegūsi divas pākšu pusītes un būs grūtāk dabūt ārā mīkstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!