Foto: Shutterstock
Senču iecienītais biezpiens mūsdienās kļuvis par īstu kulta produktu – to vienā balsī slavē gan fitnesa treneri, gan dietologi un veģetārieši. Tas tādēļ, ka organismam viegli pārstrādājamais biezpiens var lepoties ar iespaidīgu olbaltumvielu daudzumu, palīdzot uzturēt enerģiju un imunitāti, “būvēt” muskuļus un sniedzot ilglaicīgu sāta sajūtu. Turklāt no biezpiena var pagatavot tik daudzus un dažādus gardus ēdienus! Lai noskaidrotu, kā izvēlēties kvalitatīvu biezpienu, nepārmaksājot par ūdeni, iepakojumu un citiem ražotāju trikiem, lūdzām padomu uztura speciālistei Jeļenai Pavlovai, fitnesa trenerei Inetai Rijniecei un vairākiem pārtikas tehnologiem.

Biezpiens, neapšaubāmi, ir viens no latviešu iecienītākajiem piena produktiem – mums šķiet pašsaprotami, ka tas teju vienmēr atrodams ledusskapja krājumos. Kas jāņem vērā, pērkot biezpienu? Sausu vai mitru – kādu labāk izvēlēties? Ar kādiem produktiem likt uz viena šķīvja, lai gūtu maksimālu labumu veselībai? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz "Tasty" uzrunātie speciālisti.

Kas būtu jāņem vērā, pērkot biezpienu, lai izvēlētos kvalitatīvu produktu?

Pašmāju pārtikas tehnologi skaidro, ka biezpiens ir dzīvnieku izcelsmes piena produkts, kuru drīkst ražot ES atzītos uzņēmumos. Uz jebkura veikalā nopērkamā biezpiena iepakojuma obligāti ir jābūt ovālai atzīšanas zīmei, pēc kā var noteikt produkta izcelsmi. Izejvielu ziņā biezpiens ir diezgan vienkāršs produkts, jo tā ražošanā tiek izmantotas tikai dažas izejvielas. Pati galvenā ir piens.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!