Foto: No privātā arhīva

Kad vasara iekarst, maizi cept viegli – mīkla pati rūgst un ceļas un, liekas, saulē pati arī būtu gatava izcepties! Itāliskam karstumam piestāv itāļu maize fokača, ko katra saimniece cep pēc savas gaumes. Absolūts ēd Ilze iesaka savu fokačas recepti. Sanāk tāda kā itāļu fokačas latviešu māsīca – kārtīgi norūgusi, ar meža un dārza veltēm izrotājusies, laba, silta un garda.

Lai iejauktu mīklu, vajag 1 kg plēkšņu kviešu miltus, 1 paciņu sausā rauga, trīs tējkarotes cukura, trīs tējkarotes sāls, 800 ml silts ūdens un šļuku olīveļļas.

Pagatavošana vienkārša un tāda pati kā pašu latviskāko plātsmaizi gatavojot: sajauc visas sastāvdaļas, rūpīgi un labas domas domājot, samīca mīklu un 30 minūtes raudzē. Tad izklāj mīklu uz pannas un raudzē vēl 30 minūtes. Rotā, ar ko sirds vēlas un kādus rakstus dvēsele prasa.

Foto: No privātā arhīva
Rotā pēc sirds vēlēšanās sākot no pētersīļa un dillēm, beidzot ar olīvām un rudzupuķēm!

Foto: No privātā arhīva
Tikko no krāsns kā saulē cepta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!