Laba kafija noteikti savā ziņā ir arī gaumes jautājums. Kāds iecienījis tīru espreso, kāds no sirds priecājas par iespēju malkot šķīstošo kafiju ar lielu daudzumu cukura un piena, bet kādam, iespējams, vēlmes mainās katru dienu. Tomēr ir lietas, ko iesaka ievērot gandrīz visiem kafijas gatavotājiem, neatkarīgi no tā, vai dzeram pārlejamu, šķīstošu vai citādi pagatavotu kafiju.

Ūdens kvalitāte

Kafiju bez ūdens nepagatavosi, tāpēc ir ļoti būtiski pievērst uzmanību tā kvalitātei. Kā norāda "EatingWell" eksperti, īsti kafijas mīlētāji mēdz izmantot veikalos iegādātu ūdeni vai lieto speciālus filtrus virtuves ūdenskrānam, lai iegūtu vēlamo ūdens kvalitāti. Kafijai nederēs mīksts vai destilēts ūdens, jo dažādi ūdenī esošie minerāli ir ļoti būtiski, lai kafija izdotos laba. Tāpat atceries regulāri mainīt ūdeni kafijas automātā, kā arī neizmantot ūdeni, kas tējkannā nostāvējis nedēļu.

Atgādinām, ka Rīgā nebūtu jāsatraucas par dzeramā ūdens kvalitāti. Tas pat var būt svaigāks par veikalā nopērkamo un pudelēs sapildīto, apliecina "Delfi" eksperiments, par ko plašāk vari uzzināt šeit.

Kafijas gatavošanas aprīkojuma tīrība

Lai kafijas uzglabāšanas trauku un kafijas dzirnaviņu tīrība neietekmētu uzmundrinošā dzēriena garšu, tos vajadzētu tīrīt ik pēc dažām nedēļām, skaidrots "EatingWell". Tāpat arī kafijas aparātam nepieciešama regulāra tīrīšana – vismaz reizi mēnesī vajadzētu iztīrīt dažādu minerālu paliekas, izmantojot speciālus tīrīšanas līdzekļus, etiķa vai citronskābes šķīdumu. Neaizmirsti pēc aparāta tīrīšanas to arī ļoti rūpīgi izskalot.

Samal kafijas pupiņas mājās

Ja esi dabīgās kafijas cienītājs, "Insider" iesaka iegādāties kafijas pupiņas un samalt tās tieši pirms dzēriena gatavošanas. Šāda kafija būs aromātiskāka un svaigāka. Protams, nozīme ir arī tam, kā samalsi pupiņas, tāpēc izvēlīgākajiem kafijas dzērājiem ieteicams investēt arī labās kafijas dzirnaviņās, ja vien kafijas automātam jau nav pieejama malšanas funkcija. Te būs arī jāpaeksperimentē un jāizmēģina dažāda rupjuma malums, lai atrastu sev piemērotāko garšu.

Kafijas pupiņu kvalitāte


Protams, labu kafiju nevar uztaisīt, ja pašas kafijas pupiņas ir sliktas kvalitātes, tāpēc, iespējams, pienācis laiks paeksperimentēt un pamēģināt kāda cita ražotāja piedāvāto. Kura ir labākā kafija Latvijas veikalu plauktos? Par to vari uzzināt šajā rakstā, kur "Tasty" kopā ar ekspertiem izmēģināja dažādus variantus, kā arī skaidroja, vai vērts iegādāties aromatizētās kafijas.

Ja apnicis dzert parastu kafiju, bet tās garšu vienalga vēlies izbaudīt, piedāvājam iepazīties ar dažādu kafijas dzērienu un ēdienu receptēm un rakstiem par kafiju!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !