Foto: Publicitātes foto

Atgriežoties pavasarim, tepat kaimiņos – Pakrojas muižā sāksies reģionā lielākais tulpju un pavasara ziedu festivāls. 15 hektāru platībā plaukst pieci miljoni pavasara ziedu visās iespējamās krāsās. Jau šajā nedēļas nogalē muiža sagaidīs apmeklētājus ne tikai ar krāsainiem tulpju paklājiem, bet arī ar dzīvo orķestra mūziku ziedu jūrā, vēsta muižas pārstāvji.

"Festivāla sākums, kas atkarīgs no dabas kaprīzēm, mums katru gadu ir kā pārsteigums. Patīkami, ka šogad tulpes uzziedēja neilgi pirms Mātes dienas. Ceram, ka miljoniem skaistu ziedu kļūs par pasaulē lielāko un krāšņāko pušķi, ko mīlošie vīri un pateicīgie bērni varēs dāvināt katrai māmiņai svētkos," stāsta Pakrojas muižas komanda.

Tiek lēsts, ka šogad lielākajā tulpju festivālā Baltijā būs iespējams aplūkot vairāk nekā 250 dažādu ziedu šķirņu. Pavasarīgo prieku nodrošinās arī dzīvā mūzika, dejotāji, aktieru priekšnesumi un dažādas izzinošās programmas.

Foto: Publicitātes foto

"Šogad īpašu atmosfēru muižā rada arī tūkstošiem strazdu baru, riņķojot ap simtiem daudzkrāsainu putnu būrīšu, kas veidoti Ukrainas atbalstam. Aicināsim visus, kuri vēlēsies, iegādāties vēl nepārdotos būrīšus, un katrs eiro tiks izmantots dronu nosūtīšanai uz Ukrainu," stāsta muižas pārstāvji. Plašāka informācija par to, kā sniegt ieguldījumu Pakrojas muižas un "Stipri kopā" ​​rīkotajā Ukrainas atbalsta kampaņā "Brīvības putni", atrodama vietnē www.brivibasputni.lv.

Festivāls norisināsies katru dienu, līdz zied pavasara puķes. "Tāpat kā festivāla sākuma datums, tā arī tā ilgums pilnībā atkarīgs no dabas un tās kaprīzēm. Tāpēc aicinām ikvienu, kurš vēlas redzēt īstu krāsu eksploziju un dabas brīnumu, neatlikt braucienu pie mums uz ilgu laiku," stāsta Pakrojas muižas floristi.

Kā allaž Pakrojas muiža aicina iepazīties arī ar senajām muižnieku dzīves tradīcijām: baronese iepazīstinās ar muižas pili, tās vēsturi un noslēpumiem, muižas Žaldoks atklās alus brūvēšanas vēsturiskās tradīcijas, Lietuvas vienīgajā autentiskajā soda kambarī tiks stāstīti elpu aizraujošie stāsti, bet amatnieki iepazīstinās ar savu seno amatu smalkumiem un ļaus arī pašiem viesiem tajos izmēģināt roku.

Vairāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!