Foto: Shutterstock

Dažreiz nepelnīti esam aizmirsuši par klasiskām vērtībām, kas garšo visiem un nekad neliek vilties. Salāti ar krietnu devu rīvēta siera noteikti ierindojas starp tiem, tādēļ būs ideāla izvēle ātrām un sātīgām vakariņām tveicīgās dienās, kad nav ne mazākās vēlmes svīst, stāvot pie plīts.

Tas var būt Krievijas, Holandes, Ementāles vai kāds cits siera gabals, kas kā viena no galvenajām sastāvdaļām veido salātus. Sajauc to ar vārītām, sarīvētām bietēm, ķiplokiem un majonēzes-krējuma mērcīti, izmanto konservētu kukurūzu, vārītas olas, tomātus vai gurķus, grauzdiņus un pasniedz tos kā kārtainos salātus vai uztaisi ātro vakariņu versiju, pagatavojot krabju salātus ar sieru, kura daudzumu nevajag žēlot.

Siers labi sader ar dažādām svaigām piedevām, tādējādi kontrastējot ar sātīgajām siera strēmelēm vai gabaliņiem. Liec lietā konservētos zirnīšus, sagriez gabaliņos vistas girosu, sajauc ar konservētām pupiņām vai pat makaroniem un svaigiem dārzeņiem.

Foto: Shutterstock

Ja netīk aizrauties ar treknajām majonēzes un krējuma mērcēm, kas ir diezgan raksturīgas siera salātiem, pagatavo vieglāku mērces versiju no bezpiedevu vai grieķu jogurta un garšvielām. Savukārt, lai līdzsvarotu siera kreptīgumu, noteikti pievieno kādas svaigas piedevas – tie var būt zaļumi, svaigi tomāti, gurķi, paprika vai kas cits, kas garšo vai pieejams ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!