Manas ģimenes mīlētāko desertu topā stabilu vietu ir iekarojusi ābolkūka ar kārdinošo nosaukumu "Sapnis". Kūkas debešķīgā garša palikusi saldā atmiņā kopš bērnības, kad "Sapni" gatavoja mana mamma, recepti pierakstot no kādreiz slavenās Latvijas televīzijas diktores Laimdotas Rones izdotās pavārgrāmatas. Laiki iet un mainās, bet kūka "Sapnis" tā arī nav zaudējusi ne nieka no savas vienkāršās burvības – rīvēti, skābeni āboli, kas klāti ar čaganu olbaltuma putu mākoni un zeltainām mīklas drumstalām.
Silta ābolkūka vislabāk garšo ar saldējumu, pateicoties temperatūru kontrastam, mutē radot ļoti patīkamu garšu sprādzienu, tad padzisušu kūku vislabāk pasniegt ar siltu vaniļas (recepti atradīsi te) vai karameļu mērci (recepti meklē šeit), kas īpaši labi saderēs ar skābenajām ābolu šķēlītēm.
Lai labi garšo!