Foto: Shutterstock
Tā kā ķirbis ir viegli pieejams dārzenis, nereti pēc ķirbja ēdienu pagatavošanas izmetam atkritumos tā mizu, sēkliņas un stīgas. Taču arī tās var izmantot ēdienu gatavošanā, turklāt – garšīgu! "Tasty" apkopo receptes ēdieniem, kurus var skaisti dekorēt un papildināt ar ķirbja sēkliņām.

"Vienīgā ķirbja sastāvdaļa, kas nav izmantojama ēdienos, ir tā lapas," stāsta "Folkklubs Ala Pagrabs" šefpavārs Edvards Krauklis. "Man bērnībā vecmamma cepa garšīgas pankūkas, izmantojot ķirbja stīgas. Ķirbja mizā ir tik vērtīgas vielas, kādu nav ķirbja pārējās daļās. Mizu var sarīvēt vai sasmalcināt blenderī un pievienot gaļas marinādēm. Apcepot miza kļūst mīkstāka, visas garšas nianses aktivizējas un atklājas riekstu garša. Ja ķirbis ir no piemājas dārza, tad var izmantot pat ķirbja ziedus, tie ir ēdami, piemēram, kā kressalātus vai kopā ar ogām. Svaigajās sulās var izmantot ķirbja stīgas, bet ieteiktu gatavot kopā ar kādu citu sulu, piemēram, tomātu vai burkānu, tā būs garšīgāk. Ķirbja sēkliņas ir grandiozākā ķirbja daļa. Tās labāk izmantot saulespuķu sēkliņu vietā, garša būs izteiksmīgāka un interesantāka. Dekorējot ar ķirbja sēkliņām, iesaku tās pirms tam apgrauzdēt," stāsta šefpavārs.

"Tasty" piedāvā idejas, kā izmantot ķirbja sēkliņas garšīgos ēdienus – gan salātos un zupās, gan maizē un musli, gan suflē, kūkās un cepumos. Lai izdodas garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!