Foto: Shutterstock
Nav jau vēl zināms, ar kādu nosaukumu vēsturē ieies šī diena. Okupekļa krišanas svētki? Staba gāšana? Pārdaugavas atbrīvošanas diena? Lai nu kā – šovakar ir iemesls svinībām!

Uzspiestās elkdievības krīt sasodīti ilgi un smagi – cik gadu jau pagājis, kopš krita ļeninekļi! Šodien sagaidījām un pieredzējām arī okupekļa krišanu. Beidzot! Svētki visā Latvijā! Jānosvin ar glaunākām vakariņām un dažiem tostiem!

Kāds tosts jāuzsauc par godu Pārdaugavas atbrīvošanai no baismi neglītā, ļaunumu nesošā arhitektoniskā kompleksa, kas bojāja skatu un garastāvokli, dūrās acīs un apziņā kā nazis un bija pretīgs līdz riebumam.

Viens tosts neapšaubāmi jāuzsauc par godu neatlaidīgajiem un drosmīgajiem ekskavatoristiem, kuri visu dienu urbināja un dauzīja okupekļa pamatus. Ak, mīļie zēni, es ar lielu prieku jums aiznestu dvieļos ievīstītas pusdienas, ja vien varētu tikt klāt! Ceru, ka kāds to tomēr izdarīja! Un, ja jūsu "raiderī" bija arī eklēri, ceru, ka dabūjāt arī tos!

Vēl kāds tosts jāuzsauc par stingru mugurkaulu, kura mums daudzkārt pietrūkst, un priecīgu prātu, kuru pašiem jākopj un jāveicina visiem spēkiem. Šī diena ir lieliska iespēja ielikt kalendārā vēl vienu svinamdienu. Nav jau teikts, ka visai nācijai jādodas brīvdienās (labi jau būtu!), bet svētku vakariņas šajā dienā gan būs jārīko – šovakar un gadu gadiem uz priekšu!

Lērumu tostu varētu un vajadzētu uzsaukt šovakar. Bet bez kārtīgas paēšanas nekādi labie tosti nesanāk, tāpēc – jāpiestrādā pie vakariņu idejām. Šovakar jācep uz nebēdu – neraugoties uz elektrības cipariem, lai kādi tie arī būtu. Cipari nāk un iet, bet ne jau katru dienu okupekļi krīt!

Skaidrs, ka ēdienkarti pārdomāt un izvēlēties šodien nebija laika – bija tak jāskatās tiešraide un jāgaida tas īstais, vēsturiskais brīdis! Tāpēc padomājām tavā vietā. Te ir dažas sāļas un dažas saldas receptes svētku vakariņām. Priekā!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!