Foto: Shutterstock

Dzērvenes ir tās ogas, kas jo īpaši noder ziemā, kad vajadzīgs vitamīniem bagāts līdzeklis, kas palīdzētu ātrāk atveseļoties no iesnām vai citām kaitēm. Tā kā pēdējais laiks padomāt, kā dzērvenes noglabāt, lai tās varētu ēst spelgonī, pēc padoma ielūkojāmies portāla "Cālis" foruma dzīlēs. Bet konservēšanai izvēlējāmies dažas receptes no "Tasty" krājumiem.

Visvienkāršākais variants, kā panākt to, ka svaigas ogas nebojājas visu ziemu – tās sausas un tīras sabērt lielā trīslitru burkā un glabāt ledusskapī vai pagrabā. Vēl burkā saliktās dzērvenes var pārliet ar aukstu avota ūdeni, ievērojot to, ka dzērvenes visu laiku tiek glabātas vēsā vietā un nenotiek krasas temperatūras maiņas.

Otrs paņēmiens – saldēšana. Tāpat kā vasaras garumā saldējām zemenes, mellenes, upenes, jāņogas un citas ogas, tā arī ziemai var sasaldēt dzērvenes. Galvenais, lai tās būtu tīras un pirms sasaldēšanas apžāvētas. Ja nevēlies saldēt veselas ogas, dzērvenes sablendē ar cukuru un sapilda trauciņos, tad liek saldētavā.

Ja dūša lielākiem konservēšanas darbiem, tad dzērvenes var arī savārīt gardā ievārījumā. Tā kā dzērvenes ir pietiekami skābas, pietiks vien ar cukuru un mazliet ūdens, lai sanāktu pietiekami laba "zapte". Taču tiem, kuriem patīk citādākas garšas, dzērvenes var vārīt kopā ar āboliem saldākam ievārījumam vai sīpoliem – kreftīgākai piedevai pie gaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!