900Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gdzērvenes400 mlcukurs400 mlūdens3 ĒKpūdercukurs
Pagatavošana
1
Ar uzkodu irbulīti pārdur visas dzērvenes. Katliņā ieber cukuru un ielej ūdeni, apmaisot karsē cukurūdeni, līdz viss cukurs izšķīdis. Noņem katliņu no uguns.
2
Sīrupā ieber dzērvenes un apmaisa, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Ļauj dzērvenēm atdzist sīrupā visu nakti. Nākamajā dienā sīrupu nokāš, to noglabājot citai dzērveņu porcijai vai izmantojot mājas sulu dzērieniem.
3
Bļodiņā ieber pūdercukuru un tajā izvārta sīrupainās dzērvenes, līdz pūdercukurs izveidojis skaistu, baltu kārtiņu. Dzērvenes kārto uz paplātes, kas nosegta ar cepamo papīru. Ļauj dzērvenēm nokalst, vismaz 2 stundas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit