Foto: Shutterstock
Lielisks veids kā saglabāt ilgākam laikam dzērvenes, kuras var ēst kā konfektes, greznot ar tām kūkas vai iesaiņot tās jaukā dāvaniņā.
900Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gdzērvenes400 mlcukurs400 mlūdens3 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Ar uzkodu irbulīti pārdur visas dzērvenes. Katliņā ieber cukuru un ielej ūdeni, apmaisot karsē cukurūdeni, līdz viss cukurs izšķīdis. Noņem katliņu no uguns.

2

Sīrupā ieber dzērvenes un apmaisa, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Ļauj dzērvenēm atdzist sīrupā visu nakti. Nākamajā dienā sīrupu nokāš, to noglabājot citai dzērveņu porcijai vai izmantojot mājas sulu dzērieniem.

3

Bļodiņā ieber pūdercukuru un tajā izvārta sīrupainās dzērvenes, līdz pūdercukurs izveidojis skaistu, baltu kārtiņu. Dzērvenes kārto uz paplātes, kas nosegta ar cepamo papīru. Ļauj dzērvenēm nokalst, vismaz 2 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!