Foto: Shutterstock kolāža
Kad pirmā kāre pēc ķiršiem remdēta, jādomā, kā sulīgo ogu ražu saglabāt ziemas krājumiem. Ierastākie veidi ķiršu ieziemošanai ir ievārījums vai kompots, bet mums pūrā ir ne vien klasiskas receptes, bet arī mazāk ierasti, bet tāpēc ne mazāk gardi ķiršu izmantošanas veidi.

Pat vārot visparastāko ķiršu ievārījumu, var pielietot radošas atkāpes, aromatizējot zapti ar citrona miziņu, piparmētru bunti vai kanēļa standziņu. Arī upeņu pievienošana izcels ķiršu ogu garšu.

Savukārt ķiršu kompotam nebaidies pievienot avenes garšīgākam rezultātam. Ja ogu raža padevusies īpaši branga, tad izspied no tām sulu, pagatavot tumīgu liķieri, rubīnsarkanu vīnu vai uzmundrinošu ķiršu uzlējumu, ar ko gada nogalē cienāt draugus un radus.

Īsteniem gardēžiem, kas nebaidās eksperimentēt un meklē arvien jaunas garšu variācijas, iesakām izmantot ķiršus etiķa pagatavošanai, kas lieti noderēs dažādu salātu, kā arī zivju un gaļas ēdienu aizdaram.

  • Pirms ķeries pie ķiršu ieburkošanas, izlasi šo padomrakstu, lai apgūtu dažādus ķiršu sezonas knifus – no kauliņu izņemšanas līdz netīro roku nomazgāšanai


Lai labi garšo!

Aromātisks ķiršu liķieris ar kanēli un vaniļu

Foto: Shutterstock

Aromātisks ķiršu liķieris, kas ziemā atsauks atmiņā vasaras garšas.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķiršu ievārījums ar kanēli

Foto: Shutterstock

Siltas pankūkas, baltmaize vai vienkārši karote garda ievārījuma ļaus lūpu kaktiņiem pacelties smaidā. Ne mazums svētdienu rīti ir kļuvuši baudāmāki tikai tāpēc, ka ledusskapī glabājas kripatiņa vasaras – gards ķiršu ievārījums. Recepti iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Ķiršu vīns

Foto: Shutterstock

Ķiršu vīns - kad ķiršu raža padevusies.

Lasīt vairāk

Ķiršu un citronu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Ķiršu ievārījums ar spirdzinošu piparmētru aromātu un vieglu, citronīgu skābumiņu. Ziemā, ziežot gardo zapti uz maizes vai pildot pankūkās, gaisā uzvirmos īsta saulainās vasaras aromātu buķete.

Lasīt vairāk

Ķiršu ievārījums ukraiņu gaumē

Foto: Shutterstock

Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.

Lasīt vairāk

Ķiršu etiķis

Foto: Shutterstock

Ķiršu etiķis - smeķīgs aizdars svaigajiem slātiem.

Lasīt vairāk

Ķiršu un aveņu kompots

Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķiršu uzlējums

Foto: Shutterstock

Ķiršu uzlējums varen labi smeķē gan tāpat vien, iedzerot pa mēriņam, gan uzlejot šļuciņu uz plombīra saldējuma.

Lasīt vairāk

Ķiršu kompots ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock

Mājās gatavotais kompots ļauj kavēties bezbēdīgo vasaras dienu atmiņās. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka ķiršus ēst ne tikai svaigā veidā, bet salasīt un pagatavot gardu kompotu ziemai, kas ļaus atgriezties vasaras sajūtā sev vēlamā laikā.

Lasīt vairāk

Upeņu - čerešņas džems

Foto: Shutterstock

Neticami garšīgais upeņu - čerešņas džems.

Lasīt vairāk

Ķiršu sula

Foto: Shutterstock

Aromātiska ķiršu sula pieliekamā krājumu papildināšanai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!