Foto: Shutterstock
Skābās garšas dēļ jāņogas neierindojas starp iecienītākajām vasaras ogām, taču velti, jo ir ļoti daudz konservēšanas paņēmienu, kā tām sevi parādīt tajā labākajā gaismā.

Jāņogu konservēšanas klasika viennozīmīgi ir želeja. Sarūpējot dažas burciņas ogu smēriņa, vēlākos mēnešos to varēsi bagātīgi ziest biskvīta kūkās un pasniegt ar pankūkām. Starp receptēm atradīsi arī veidu, kā ogas izmantot sāļo gardumu meistarošanā, jo ne visi ir krituši uz saldumiem.

Ja ogu raža šogad ir pavisam maktena, tad pagatavo kompotu, sīrupu vai liķieri, un būsi pats sev pateicīgs pēc dažiem mēnešiem.

Skābēti gurķi ar jāņogām

Foto: Delfi Foto

Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.

Lasīt vairāk

Zemeņu un jāņogu džems

Foto: Shutterstock

Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.

Lasīt vairāk

Jāņogu kečups

Foto: Shutterstock

Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Jāņogu kompots ar apelsīnu

Foto: Shutterstock

Gards jāņogu kompots ar mazu devu apelsīna. No dotajām sastāvdaļām sanāks viena trīslitru burka ar dzērienu.

Lasīt vairāk

Jāņogu ievārījums

Foto: Shutterstock

Sarkano jāņogu ievārījums ar rozīnēm.

Lasīt vairāk

Marinētas jāņogas

Foto: Shutterstock

Marinētas jāņogas būs neparasta piedeva pie pikantiem ēdieniem kā alternatīva čatnijam vai augļu mērcēm.

Lasīt vairāk

Sarkano jāņogu sīrups

Foto: Shutterstock

Veselīgais sarkano jāņogu sīrups ziemas krājumu plauktam.

Lasīt vairāk

Jāņogu želeja

Foto: Shutterstock

Jāņogu želeja ir lielisks papildinājums konservu plauktam, ko izmantot gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanā.

Lasīt vairāk

Mājās gatavots ogu liķieris

No prāvās ogu ražas bez ievārījumiem, marmelādēm un sulām var pagatavot arī ko grādīgāku - ogu liķieri jeb vasaras atmiņu stipro dziru.

Lasīt vairāk

Jāņogu sulā marinēti sīpoli

Foto: Shutterstock

Jāņogu sulā marinēti sīpoli - neparastas garšas piedeva.

Lasīt vairāk

Gurķi ar sarkanajām jāņogām

Foto: Shutterstock

Gurķi ar sarkanajām jāņogām - gardums ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Zemeņu džems ar jāņogu sulu

Foto: Shutterstock

Zemeņu džems ar jāņogu sulu - un tik zied uz maizes virsū!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!