![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/46bfee70-79d2-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=576&h=313)
Jāņogu konservēšanas klasika viennozīmīgi ir želeja. Sarūpējot dažas burciņas ogu smēriņa, vēlākos mēnešos to varēsi bagātīgi ziest biskvīta kūkās un pasniegt ar pankūkām. Starp receptēm atradīsi arī veidu, kā ogas izmantot sāļo gardumu meistarošanā, jo ne visi ir krituši uz saldumiem.
Ja ogu raža šogad ir pavisam maktena, tad pagatavo kompotu, sīrupu vai liķieri, un būsi pats sev pateicīgs pēc dažiem mēnešiem.
Skābēti gurķi ar jāņogām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/00a9a2b0-6054-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.
Zemeņu un jāņogu džems
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/76921a00-7bef-11ed-b440-499c6f7afa40.jpg?w=876)
Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.
Jāņogu kečups
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ad2e9bb0-7979-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.
Jāņogu kompots ar apelsīnu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/24dab410-79ce-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Gards jāņogu kompots ar mazu devu apelsīna. No dotajām sastāvdaļām sanāks viena trīslitru burka ar dzērienu.
Jāņogu ievārījums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/17321c50-79cd-11ed-8c48-1be0495dff92.jpg?w=876)
Sarkano jāņogu ievārījums ar rozīnēm.
Marinētas jāņogas
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c6a377d0-7bf1-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Marinētas jāņogas būs neparasta piedeva pie pikantiem ēdieniem kā alternatīva čatnijam vai augļu mērcēm.
Sarkano jāņogu sīrups
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c64663b0-7bf1-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Veselīgais sarkano jāņogu sīrups ziemas krājumu plauktam.
Jāņogu želeja
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c6742a70-7bf1-11ed-a0be-93f3e0697c87.jpg?w=876)
Jāņogu želeja ir lielisks papildinājums konservu plauktam, ko izmantot gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanā.
Mājās gatavots ogu liķieris
No prāvās ogu ražas bez ievārījumiem, marmelādēm un sulām var pagatavot arī ko grādīgāku - ogu liķieri jeb vasaras atmiņu stipro dziru.
Jāņogu sulā marinēti sīpoli
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3b689520-7bff-11ed-8b90-a1da6d5615c2.jpg?w=876)
Jāņogu sulā marinēti sīpoli - neparastas garšas piedeva.
Gurķi ar sarkanajām jāņogām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c1332510-7bf2-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=876)
Gurķi ar sarkanajām jāņogām - gardums ziemas krājumiem.
Zemeņu džems ar jāņogu sulu
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d4696b50-7970-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=876)
Zemeņu džems ar jāņogu sulu - un tik zied uz maizes virsū!