Lai bietes neaizietu postā rudens lietavās, piedāvājam 10 biešu salātu receptes no "Tasty" mūžam neizsmeļamajiem apcirkņiem, starp kurām atradīsi gan klasiskas vērtības kā, piemēram, marinētas bietes ar ķimenēm un vairākas boršča sagataves, gan arī tādas jaunas vēsmas kā biešu un paprikas kaviārs vai bietēs marinēti ziedkāposti. Bet, lūk, šeit atradīsi receptes vēl trīs biešu burciņzupām. Lai labi garšo!
Pikantie biešu salāti ar papriku un ķiplokiem ziemai bez pasterizēšanas
Pikantos biešu salātus, kam pievienots krietni daudz ķiploku un paprika – īpašam aromātam, ziemā varēsi izmantot gan kā kreftīgu piedevu dažādiem pamatēdiem, gan kā pamatu gardai biešu zupai. Laba ziņa tiem, kam nav pagraba, bet ledusskapis jau pārpildīts – šos salātus var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Pārbaudītu un ļoti garšīgu recepti iesaka Diana Lapinska.
Bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem
Kraukšķīgas ziedkāpostu rozetes, kas, pateicoties bietēm, ieguvušas koši rozā toni, būs ne vien gards, bet arī īpaši glīts ziemas krājumu papildinājums.
Boršča sagatave ziemai
Ziemas krājumiem paštaisīts borščs burciņā.
Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Biešu un paprikas 'kaviārs'
Biešu – paprikas "kaviārs" ziemas krājumiem burciņā.
Marinētas bietītes ar ķimenēm bez pasterizēšanas
Marinētas bietītes ar ķimenēm - gatava piedeva burciņā.
Tomātu–biešu piedeva ar plūmēm un ķiplokiem ziemai
Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.
Biešu un kabaču salāti ziemai bez pasterizēšanas
Šie salāti ir tik gardi, ka var netīšām "noēsties", pirms paspēsi tos aiznest līdz pieliekamajam.
Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē
Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.
Biešu, burkānu un tomātu salāti kā zupas sagatave
Biešu, burkānu un tomātu salāti ir izcili kā piedeva pie jebkura ēdiena, kā arī sagatave zupai. Atliek ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vārīt līdz kartupeļi mīksti.