Foto: Shutterstock
"Ābolu sapnis" - garda plātsmaize ar drupačām.
80Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsviests2 glāzesmilti3 gab.olas3 gab.āboli (lieli)1 glāzepūdercukurs sāls, soda

Sagatavošana

1

Sviestu un olu dzeltenumus iekapā miltos, pievienojot ¾ glāzes pūdercukura. Samīca mīklu, 1/3 no tās uz 30 minūtēm ieliek ledusskapja saldētavā.

2

Olu baltumus sakuļ ar atlikušo pūdercukuru (2 tējkarotes atstāj apkaisīšanai).

3

Mīklu liek tortes formā vai uz pannas.

4

Uzrīvē ābolus tiem virsū uzklāj sakulto olbaltumu.

5

No ledusskapja izņem mīklu uzrīvē vai uzdrupina uz olu baltuma.

6

Cep līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī 30 – 40 minūtes.

7

Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: tilduks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!