Foto: Shutterstock
Banānu un šokolādes mafini ar kārdinošu šokolādes glazūru.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmilti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda0.25 TKkanēlis3 ĒKkakao1 ola175 gcukurs100 geļļa vai sviests125 gpaniņas3 banāni DEKORAM:200 gpiena šokolāde90 krāsainas maziņas konfektes vai cukura lodītes

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.

2

Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.

3

Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.

4

Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Virsū izklāj miltu masu un samaisa.

5

Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20–25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.

6

Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.

7

Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinu augšiņas iemērc šokolādē, nosusina nedaudz un dekorē ar krāsainajām konfektēm (bet bez tām var iztikt).

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!