80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
500 gmilti1 šķipsnasāls40 graugs80 gcukurs250 gpiens80 gsviests2 gab.olas
Sagatavošana
1
2-3 reizes izsijātiem miltiem pievieno šķipsnu sāls un liek bļodā.
2
Raugu izkausē 50 g silta piena un 1 TK cukura. Miltos veido iedobi un lēnām ielej izkausēto raugu.
3
Mīklu apsedz un siltā vietā liek uzrūgt.
4
Kad mīkla 1 x uzrūgusi, pievieno siltu pienu, kurā izkausēts sviests, olas un cukuru. Iejauc mīklu.
5
Mīklu apsedz un ļauj uzrūgt.
6
No mīkla veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās veidnes un ļauj 40 minūtes uzrūgt.
7
Katlā uzkarsē eļļu, liek bumbiņas un cep uz vidējas uguns, no abām pusēm zeltainas.
8
Kad berlīneri nedaudz atdzisuši, ar pārtikas šprici pilda ievārījumu.
9
Aukstus pārkaisa ar pūdercukuru vai pārziež ar cukura glazūru.
Iesūtīja: Irma
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit