Foto: Shutterstock
Biskvīts - priekš dažādām kūkām un saldajiem.
20Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.olas1 glāzecukurs1 glāzemilti

Sagatavošana

1

Trīs olas iesit putojamā traukā, pieber 1 glāzi cukura un ar mikseri puto. Puto diezgan ilgi, kamēr masa kļuvusi balta un palielinājusies apjomā.

2

Tad pieber 1 glāzi miltu un ļoti lēni ieputo - uz vismazāko ātrumu.

3

Biskvīta mīkla gatava.

4

Lej uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai veidnē, atkarībā no tā kāda kūka paredzēta.

5

Ābolkūku cepu tā: cepamo formu ar noņemām malām izklāju ar cepamo papīru. Apakšā beru plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus, nomizotus, protams.

6

Uzberu drusku brūno cukuru un tad leju iepriekš minēto biskvīta masu. Lieku cepties, grādus (varētu būt kādi 180) un laiku (30-35 minūtes) nekad konkrēti neskatos.

7

Gatavību pārbaudu iedurot koka irbulīti, kad gatavs nekas tam klāt vairs nelīp. Kad kūka gatava izņemu ārā, apgāžu otrādi, noņemu nost papīrus un karstu apsmērēju ar skābo krējumu, kanēlis un cukurs.

Iesūtīja: kkristinekk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!