Foto: DELFI
Caurberzta rīsu biezputra - veselīgai mazuļa maltītei.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 ĒKrīsi1 glāzeūdens100 gpiens0.75 TKcukurs0.5 TKsviests

Sagatavošana

1

1 1/2 ēdamkarotes (25 g) rīsu izlasa, labi nomazgā, uzlej 1 glāzi verdoša ūdens (200 g), vāra 45—60 minūtes, kamēr rīsi kļūst pilnīgi mīksti. Ja ūdens novārās, nedaudz pielej, lai paliktu puse no šķidruma.

2

Izvārītos rīsus karstus izberž caur ļoti biezu sietu, sajauc ar pusglāzi (100 g) karsta piena; lai nebūtu kunkuļu, vēlreiz izberž.

3

Pieliek nepilnu tējkaroti (6 g) smalkā cukura, mazliet sāls, uzliek vēlreiz uz plīts un, lēni maisot, ļauj putriņai 2—3 reizes uzvārīties, kamēr tā sabiezē.

4

Gatavajā putrā ieliek pustējkaroti (6 g) sviesta.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!