60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1.5 ĒKrīsi1 glāzeūdens100 gpiens0.75 TKcukurs0.5 TKsviests
Sagatavošana
1
1 1/2 ēdamkarotes (25 g) rīsu izlasa, labi nomazgā, uzlej 1 glāzi verdoša ūdens (200 g), vāra 45—60 minūtes, kamēr rīsi kļūst pilnīgi mīksti. Ja ūdens novārās, nedaudz pielej, lai paliktu puse no šķidruma.
2
Izvārītos rīsus karstus izberž caur ļoti biezu sietu, sajauc ar pusglāzi (100 g) karsta piena; lai nebūtu kunkuļu, vēlreiz izberž.
3
Pieliek nepilnu tējkaroti (6 g) smalkā cukura, mazliet sāls, uzliek vēlreiz uz plīts un, lēni maisot, ļauj putriņai 2—3 reizes uzvārīties, kamēr tā sabiezē.
4
Gatavajā putrā ieliek pustējkaroti (6 g) sviesta.
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit