80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 kgkartupeļi4 gab.vārīti kartupeļi sāls PILDĪJUMAM:400 gmaltā gaļa1 ĒKkrējums majorāns pipari sāls sīpoli MĒRCEI: sviests skābais krējums smalki sagriezti speķa gabaliņi
Sagatavošana
1
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu.
2
Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
3
Vārītos kartupeļus samaļ.
4
Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
5
Ņem aptuveni pa 80 gramus mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī.
6
Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
7
Cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kas pagatavota no kausēta sviesta, skābā krējuma un saceptiem speķa gabaliņiem.
Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit