Foto: Shutterstock
Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2.5 lūdens1 gab.burkāns3 gab.kartupeļi1 gab.buljona kubiņš1 gab.lauru lapa pipari300 gmalta cūkgaļa100 gmalta liellopa gaļa rīvmaize1 gab.ola sāls pipari

Pagatavošana

1

Lai pagatavotu frikadeles, abas maltās gaļas sajauc ar sakultu olu un rīvmaizi (lai gaļa labāk turētos kopā), sāli un piparus pievieno pēc garšas. Ja vēlas, gaļai rīvmaizes vietā var pievienot vārītus rīsus.

2

Gaļas masu kārtīgi izmīca un ar ūdenī samitrinātām rokām veido nelielas bumbiņas.

3

Katlā lej ūdeni, kurā ber ripiņās sagrieztus burkānus (kā zināms, burkāni vārās ilgāk), tad sagriež kubiņos kartupeļus un liek klāt, pieliek buljona kubiņus, piparus (pēc garšas), lauru lapu.

4

Kad kartupeļi ir pusgatavi, zupā liek frikadeles. Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.

5

Padoms: ja vēlas, lai zupa ir biezāka un vēl gardāka, var pievienot konservētas pupiņas, kam noliets šķidrums, un zaļos zirnīšus.

6

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābu krējumu.

Iesūtīja: materiāli no portāla "Cālis" arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!