![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/9834fb90-5ea4-11ed-b5d2-85e85ea968cf.jpg?w=576&h=313)
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gailenes sāls pipari sīpoli speķis, eļļa vai sviests skābs vai salds krējums milti
Sagatavošana
1
Liek caurdurī, lai notek liekais ūdens.
2
Sēnes sagriež gabaliņos.
3
Pannu uzkarsē, tajā liek smalki sagrieztu speķi vai eļļu, vai sviestu un uzkarsē.
4
Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un apcep.
5
Pievieno gailenes un uzliek vāku, līdz atdalās sula. Visu gatavo uz lielas uguns.
6
Vāku noņem un turpina cept uz lielas uguns, līdz ūdens iztvaiko.
7
Kad pannā šķidrums ir palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Turpina karsēt.
8
Kad palikusi nedaudz gaiša, bieza sula, tad sēnes apcepušās.
9
Uzkaisa miltus un samaisa.
10
Pielej saldo krējumu, pienu vai skābo krējumu. Samaisa un uzvāra.
Gatavs.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit