30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
gailenes sāls pipari sīpoli speķis, eļļa vai sviests skābs vai salds krējums milti
Pagatavošana
1
Gailenes rūpīgi notīra un nomazgā.
2
Liek caurdurī, lai notek liekais ūdens.
3
Sēnes sagriež gabaliņos.
4
Pannu uzkarsē, tajā liek smalki sagrieztu speķi vai eļļu, vai sviestu un uzkarsē.
5
Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un apcep.
6
Pievieno gailenes un uzliek vāku, līdz atdalās sula. Visu gatavo uz lielas uguns.
7
Vāku noņem un turpina cept uz lielas uguns, līdz ūdens iztvaiko.
8
Kad pannā šķidrums ir palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Turpina karsēt.
9
Kad palikusi nedaudz gaiša, bieza sula, tad sēnes apcepušās.
10
Uzkaisa miltus un samaisa.
11
Pielej saldo krējumu, pienu vai skābo krējumu. Samaisa un uzvāra.
Gatavs.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit