Foto: Shutterstock
Ļoti garda un pufīga kūka bez olām.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 glāzecukurs2 glāzespaniņas (kefīrs rūgušpiens)3 glāzesmilti1 TKsoda āboli/rabarberi/ērkšķogas/dažādas ogas vai augļi/ievārījums kanēlis milti eļļa vai margarīns cukurs

Sagatavošana

1

Sajauc masu drumstalām - bļodiņā ielej eļļu, pieliek cukuru, piejauc miltus, kamēr masa nav vairs šķidra, bet ir sausa un irdena, drumstalaina.

2

Nomizo un sagriež ābolus/rabarberus vai kas nu ir pa rokai, sajauc gabaliņus ar mazumiņu cukura un kanēli.

3

Ieslēdz iesilt cepeškrāsni (aptuveni uz 220*C). Ir ļoti svarīgi kūku cepties likt jau karstā cepeškrāsnī!

4

No miltiem, paniņām, cukura un sodas sajauc mīklu, kas iznāk biezi lejama. Mīklu lej uz plāts (pirms tam plāti var nedaudz ieeļļot, pa virsu liek ābolus/rabarberus un tiem pa virsu drumstalas.

5

Visu liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 20 minūtes, kamēr kūka gatava.

* olas kūkai nevajag, jo vajadzīgās olbaltumvielas ir jau paniņās. Cukura daudzumu var likt pēc savas garšas - mazāk vai vairāk. Pats svarīgākais - jau iepriekš uzkarsēta cepeškrāsns (jo soda ar paniņām reaģē ātri - ja mīkla ilgi nostāvēsies, kūka nebūs pufīga).

Iesūtīja: vēsma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!