Sastāvdaļas
Sagatavošana
Saputo saldo krējumu putukrējumā.
Saputo 3 olu dzeltenumus ar vēl 1-3 ĒK cukura pēc garšas.
Sajauc visu kopā, pieliek vaniļas cukuru (vai visas garšvielas, kas nav gabaliņos) un, ja nav speciālā saldējuma aparāta, liek saldētavā, pēc apmēram 2 stundām - skatās uz aci - kad saldējums gar trauka maliņām sasalis, saputo vēlreiz, ja grib, vēl pēc 2 stundām putošanu atkārto (tas tāpēc, lai saldējumā nebūtu ledus kristāliņu).
Pēdējā putošanas reizē ar karoti, nevis mikseri, iejauc piedevas (ar karoti tāpēc, lai neatdauzītu, piemēram, karameli no riekstiem) un liek sasalt, līdz lietošanai.
Ja servē godos, no saldētavas ņemt ārā kādas 15 minūtes pirms pasniegšanas, lai var smuki sagriezt, ja nav saldējamās karotes.
P.S. viss kopā sanāk ap 400 ml saldējuma.
Iesūtīja: Jojo