Foto: Shutterstock
Pašu gatavotie pelmeņi šīs dienas vakariņām vai saldētavā, līdz sakārojas.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 glāzesmilti50 gsviests2 olas sāls1 glāzeledus auksts ūdens PILDĪJUMS: cūkgaļas maltā gaļa sīpols sāls malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Bļodā ieber 3 glāzes miltu, pievieno mīkstu sviestu, šķipsnu sāls un 2 olas. Ar vienu roku sāk mīcīt mīklu, bet ar otru roku tievā strūklā ielej ledus auksto ūdeni - nepārtraucot mīcīt. Mīklu samīca un liek uz galda, kas nokaisīts ar miltiem. Turpina mīcīt, ja nepieciešams iemīca vēl miltus, bet mīkla nevar būt cieta. Mīklu noliek atpūsties 30 minūtes. Mīkla sanāk elastīga un vārot nesajūk.

2

Pildījums: malto gaļu samīca ar sarīvētiem sīpoliem, sāli un pipariem.

3

Mīklu izrullē, izspiež aplīšus, liek pildījumu un veido pelmeni. Gatavos pelmeņus vāra, kamēr gatavi.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!