![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8c7985b0-78ed-11ed-ab81-b155ba88eef4.jpg?w=576&h=313)
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
0.5 gab.svaigs raugs paciņā200 gsviests1.5 ĒKcukurs šķipsnasāls3 glāzesmilti1 glāzepiens
Sagatavošana
1
Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.
2
100 mililitros silta ūdens (ne karstākā par 37*C un ne aukstākā par 34*C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem - novieto siltā vietā uz 15 minūtēm - kamēr var redzēt, ka raugs sāk augt, ceļas putas.
3
Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pēc tam pievieno pārējos miltus (var nesijāt). Izmīca ~10 minūtes, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
4
Kad mīkla gatava, to neizņem no ledusskapja, bet katru reizi izņem tik cik vajag, atstājot pārējo ledusskapī.
5
Cep 220 grādos.
Iesūtīja: sonicfox
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit