8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
700 gsālīta siļķe2 glāzespiens2 gab.olas2 TKeļļa1 glāzemilti ĒKskābs krējums sāls70 gpesto
Sagatavošana
1
Sālītu siļķi iztur pienā 5-6 stundas. Filejai izņem asakas, noņem ādu, satin ruletē un sastiprina ar koka irbulīti.
2
Gatavo mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar eļļu, krējumu un pusi no miltu daudzuma. Pievieno sakultus olu baltumus, atlikušos miltus, nedaudz pievieno sāli.
3
Siļķi pārziež vai apviļā pesto, tad mīklā, liek taukvāres katlā sakarsētā eļļā, un cep 5-6 minūtes 160*C.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit