Foto: Shutterstock
Sālītas siļķes rullīši ar pesto, fritēti zeltainā mīklas garoziņā – ātrai ikdienas vai svētku maltītei.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
700 gsālīta siļķe2 glāzespiens2 gab.olas2 TKeļļa1 glāzemilti ĒKskābs krējums sāls70 gpesto

Sagatavošana

1

Sālītu siļķi iztur pienā 5-6 stundas. Filejai izņem asakas, noņem ādu, satin ruletē un sastiprina ar koka irbulīti.

2

Gatavo mīklu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar eļļu, krējumu un pusi no miltu daudzuma. Pievieno sakultus olu baltumus, atlikušos miltus, nedaudz pievieno sāli.

3

Siļķi pārziež vai apviļā pesto, tad mīklā, liek taukvāres katlā sakarsētā eļļā, un cep 5-6 minūtes 160*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!