Foto: Shutterstock
Siera - sīpolu zupa ar franču baltmaizes grauzdiņiem.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gsīpoli1 ĒKsviests2 ĒKmilti1 lpikants gaļas buljons2 glāzessausais baltvīns1 šķipsnarīvēts muskatrieksts sāls4 šķēlesfranču maize1 ĒKsviests2 ķiploka daiviņas125 gcietais siers

Pagatavošana

1

Sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep zeltaini brūnus karstā sviestā. Virsū uzkaisa miltus, pielej buljonu un vīnu.

2

Zupu uzvāra, katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 25 minūtes. Pēc garšas pieber muskatriekstu un sāli.

3

Baltmaizes šķēles no abām pusēm apcep karstā sviestā – zeltaini brūnas un ieberzē ar izspiestu ķiploku.

4

Zupu ielej zupas trauciņos, uz katra uzliek pa apceptai baltmaizei un biezā kārtā uzber sarīvētu sieru. Pēc tam zupu ieliek uz ~ 5 minūtēm cepeškrāsnī 220*C, līdz siers kļūst krēmīgs.

Iesūtīja: Anda

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!