9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gmilti1 paciņa sausais raugs1 TKcukurs1 TKsāls svaigi malti pipari250 mlremdens ūdens sīpoli gsiers zaļumi
Sagatavošana
1
Ar mikseri sataisu mīklu, ļauju uzrūgt, kamēr ~2x vairāk bļodā, nekā sākumā.
2
Pa to laiku pannā apcepu trīs samērā lielus sasmalcinātus sīpolus, sarīvēju 100 – 150 g siera un sagriežu kādu kušķi zaļumus. Visu samaisu kopā, kad sīpolu padzisuši.
3
Uzrūgušo mīklu sadalu divās daļās, katru izrullēju un katrai uzlieku virsū pusi no pildījuma (t.i., uz puses no izrullētās mīklas plāksnes, jo tinot kopā, pildījums pats izklīst pa visu mīklu). Sarullēju to visu kukulītī, galus aizspiežu ciet.
4
Satītos kukuļus vēl kādu ½ stundu paraudzēju, apsmērēju ar sakultu olu un tad cepu pie kādiem 180 – 200 grādiem ~ 25 minūtes.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit