Foto: Shutterstock
Kad gribas ko vieglāku, bet ar dārzeņiem par "švaku" tad īstā recepte – Ķīnas kāpostu, paprikas, kukurūzas un krabju nūjiņu salāti ar spirdzinoši svaigu zaļumu jogurta mērci.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 Ķīnas kāposts1 paprika300 gzaļie zirnīši300 gkonservēta "Bonduelle" kukurūza400 gkrabju nūjiņas saujabaziliks100 gskābs krējums200 gmajonēze4 ĒKcitronu sula sāls malti melnie pipari lociņi

Sagatavošana

1

Ķīnas kāpostu smalki sagriež. Papriku sagriež kubiņos. Krabju nūjiņas sagriež kubiņos. Visu liek bļodā. Pievieno konservētu kukurūzu un zirnīšus, kam noliets šķidrums.
Padoms: ja vēlas, lai salāti ir sātīgāki, tos var papildināt ar vārītiem rīsiem, makaroniem, kususu vai bulguru.

2

Gatavo mērci, majonēzei pievienojot krējumu, sāli, piparus, citronu sulu, baziliku (var izmantot arī pētersīļus, dilles vai citus zaļumus) un visu sablendējot viendabīgā konsistencē.
Padoms: svaigos zaļumus var aizstāt ar karoti pesto, ko sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām

3

Pievieno mērci salātiem, samaisa. Pārkaisa ar kapātiem lociņiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!