Foto: Shutterstock
Viltotais zaķis ar majonēzi ikdienas maltītei vai aukstajam galdam.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gmaltā gaļa4 gab.olas2 ĒKmilti vai pienā izmērcēta baltmaize1 gab.sīpols ķiploka daiviņa2 ĒKmajonēze ķimenes sāls malti melnie pipari rīvmaize

Pagatavošana

1

Malto gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi gaļas mašīnā samaļ.

2

Samaltai gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, ķiploku, sāli, melnos piparus, ķimenes, nedaudz ūdeni vai buljonu un visu samīca, līdz masa vijīga.

3

No sagatavotās gaļas masas ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām izveido garenu kukulīti un apviļā rīvmaizē. Liek pannā sakarsētā eļļā un apcep brūnu.

4

Tad uz cepamajā veidnē ielej nedaudz buljona, liek tur apcepto "zaķi" un cep cepeškrāsnī 170-180 grādos apmēram stundu, kamēr tas saraujas. Cepšanas laikā var aplaistīt ar iztecējušo šķidrumu.

* ja gribi, liec vidū olu – sagriez 4 daļās un sataisi gaļas kukulīti ar to olu iekšā. Ja taisi aukstajam galdam, tad interesanti ir vienā salikt olas, citā zaļos zirnīšus, melnās plūmes, citā burkānu vidū.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!