Foto: DELFI
Cepeškrāsnī cepta sulīga vista majonēzes–ķiploku marinādē.
110Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.vista150 gmajonēze2 ĒKskābs krējums1 TKsinepes5 ķiploku daiviņas pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Cepamo veidni izklāj ar foliju.

2

Majonēzi sajauc ar nomizotiem un smalki sarīvētiem ķiplokiem, skābu krējumu, sinepēm un sāli.

3

Vistu liek veidnē, pārlej majonēzes – ķiploku mērci un ieberzē gan no ārpuses, gan no iekšpuses.

4

Pārklāj vistu ar foliju, nostiprina maliņas vai liek cepammaisā un cep cepeškrāsnī pusotru stundu.

5

Noņem foliju un turpina cept vistu grila režīmā, paaugstinot temperatūru līdz 220 grādiem, līdz gaļa pārklājas ar zeltainu garoziņu.

6

Sulīgo cepeti griež gabalos un pasniedz ar kartupeļu biezputru, pārlejot ar gardo mērci. Cepetis garšos lieliski arī nākamajā dienā, kad varēsi to izmantot sviestmaižu, lavaša vai tortiljas pildījumam.

Iesūtīja: inguna

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!