Foto: Shutterstock
Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.

::recepte::

Jāņogas sastampā. Kastrolī liek zemenes, virsū saspiestās jāņogas un pārber ar cukuru. Atstāj uz 14– 16 stundām.

Liek kastroli uz uguns, uzvāra un izvelk zemenes. Vāra tik ilgi, kamēr sula izdalījusies no jāņogām, novārās līdz pusei. Novārītā sulā liek zemenes un vāra līdz gatavībai ar pārtraukumiem, lai ogas neizjuktu.

Gatavo džemu pilda burkās un sterilizē aptuveni 20 minūtes 95–100 grādu temperatūrā.

::!recepte::

Iesūtīja: Agri

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!