Foto: Shutterstock
Ziemassvētku kūka ar marcipāna - ruma glazūru.
150Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
100 grozīnes300 gžāvēti augļi30 grieksti150 gsviests60 gbrūnais cukurs0.5 gab.citrons0.5 TKkanēlis naža galsmuskatrieksts2 gab.olas200 gmilti60 mlūdens60 mlrums vaniļa1 TKcepamais pulveris GLAZŪRAI:1 gab.paciņa marcipāna masa150 gpūdercukurs1 TKrums cukura pērlītes aprikožu džems

Sagatavošana

1

Sviestu un cukuru uzkarsē un maisa, kamēr cukurs izkūst.

2

Piejauc žāvētos augļus (sagrieztus), rozīnes, sasmalcinātus riekstus, sagrieztu citronu, garšvielas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un piejauc ūdeni, rumu, olas, miltus.

3

Liek ar cepamo papīru izklātā formā, cep 160°C karstumā 90 min.

4

Mazliet padzesē, izņem no formas, vēl siltu pārziež ar aprikožu džemu.

5

Atdzisušu pārklāj ar marcipāna masu, sajauktu ar rumu un cukuru (izrullē).

6

Marcipāna pārpalikumiem piejauc konditorejas krāsu un izspiež zvaigznītes, gar malām izveido bumbiņas ar cukura pērlītēm.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!