Foto: PantherMedia/Scanpix
Mafini ar kanēli, kardamonu un žāvētiem augļiem - īsta Ziemassvētku noskaņa! Es izvēlos rozīnes, cukurotus apelsīnus, citronus, plūmes vai ķiršus, parasti piemetu arī kādu drusciņu kapātas mandeles, ja ir pie rokas!

::recepte::

Mīkstu sviestu, cukuru, olas un sāli saputo ar mikseri.

Samaisa miltus ar cepamo pulveri (piezīme - izmantojam mazo paciņu!) un garšvielām. Iemaisa slapjajos produktos. Iemaisa 100 g kapātos augļus.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

Mafinu formas līdz 2/3 pilda ar mīklu, pa virsu uzliek kādu smuku gabaliņu no pārpalikušajiem augļiem.

Cep cepeškrāsnī, "kamēr kociņš sauss" - ~ 15 minūtes.

Kā visus mafinus, arī šos ieteicams ēst iespējami svaigus. Ja nākas uzglabāt, to dara tā - kad keksiņi kārtīgi atdzisuši, tos kārto metāla vai plastmasas kārbā ar cieši piegulošu vāku, liek ledusskapī. Tā viņu mūžu var pagarināt par pāris dienām - pirms ēšanas var iemest uz brītiņu mikroviļņu krāsnī.

::!recepte::

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!