Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzekuskuss vai bulgurs500 gtomāti300 ggurķi3 sīpolloki5 piparmētru lapas5 ĒKolīveļļa1 citrons pēc garšassāls, melnie pipari

Sagatavošana

1

Kuskusu vai bulguru uzbriedina, kā norādīts uz iepakojuma, un atdzesē.

2

Tomātus un gurķus nomizo un sīki sagriež.

3

Sasmalcina sīpollokus, pētersīļus un piparmētru lapiņas, pierīvē citrona miziņu.

4

Dārzeņus un garšaugus sajauc ar atdzisušajiem putraimiem, pievieno citrona sulu, olīveļļu, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

5

Visu samaisa un liek ledusskapī uz pusstundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!