Ideāli piemērots taršu un groziņu pildīšanai. Virsmu dekorējam ar svaigām ogām un skaists deserts ir gatavs!

::recepte::

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru, līdz iegūta gaiša un gaisīga masa. Pievieno kukurūzas miltus (cieti) un kārtīgi iemaisa olu dzeltenumu masā.

Ielej saldo krējumu kopā ar pienu mazā katliņā. Pievieno sēklas no vienas vaniļas pāksts (arī pāksti) vai dabīgo vaniļas cukuru, vai vaniļas pastu. Uzmanīgi uzkarsē tā, lai nesāktos vārīšanās process. Ja izmanto vaniļas pāksti, to šai brīdī izņem no katliņa. Lēnām un uzmanīgi maisot, lej karsto krējuma masu uzputotajos olu dzeltenumos.

Iegūto masu ielej tīrā katliņā un vēlreiz sāk karsēšanas procesu uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisa ar koka karoti, īpaši gar malām, kur krēms sāk sabiezēt. Maksimums 10 minūšu laikā viss krēms būs sabiezējis un gatavs atdzesēšanai.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!