45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 sviests350 gcukurs2 gab.olas545 gkviešu milti10 mlvaniļas esence250 mlzemeņu ievārījums šķipsnasāls
Pagatavošana
1
Bļodā sakuļ cukuru ar sviestu, līdz masa ir gaisīga. Pievieno olas, vaniļas esenci un kuļ, līdz viss kārtīgi sajaucies. Tad pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un sajauc mīklu.
2
Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
3
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
4
Mīklu izņem no ledusskapja, 2/3 mīklas ieklāj veidnē, tad liek ievārījuma kārtu un virs tās uzrīvē atlikušo mīklu. Liek krāsnī uz 20 minūtēm un cep, līdz cepumu virskārta ir zeltaina.
5
Izņem no krāsns un karstus sagriež kvadrātos. Ļauj atdzist un izņem no pannas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit