Foto: Vida Press
Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

275 gsviests140 gcukurs5 mlvaniļas esence245 gkviešu milti145 gkukurūzas milti125 mldzērvenes2 mlsāls

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas esenci, līdz masa ir gaisīga.

3

Atsevišķi samaisa visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno tās sviestam un kārtīgi iemaisa. Pievieno sasmalcinātas dzērvenes un iemaisa tās mīklā.

4

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu stundu.

5

Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un izrullē aptuveni 4 milimetru biezumā. Izspiež no mīklas sirsniņu formas cepumus un liek uz plāts.

6

Liek krāsnī uz 15-20 minūtēm. Cepumiem nav jābūt zeltainiem - tie būs gaiši.

7

Pārkaisa cepumus ar cukuru, atdzesē un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!