Foto: Shutterstock
Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

olīveļļa, cepšanai1 gab.sīpols2 gab.seleriju kāti2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.vistas fileja0.33 tasegrūbas1 tasezaļie zirnīši pēc garšassāls pēc garšascukurs1 gab.citrons pētersīļi, sasmalcināti pēc garšasčili, svaigs

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Selerijas sakni, pētersīļus un čili sasmalcina. Vistas fileju sagriež gabaliņos

2

Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un ķiplokus, pēc pāris minūtēm pievieno iepriekš izmērcētas grūbas* un selerijas, vēl pēc pāris minūtēm gaļu. Turpina cept 3-4 minūtes, tad pārlej ar ūdeni un vāra.

3

Kad zupa sāk burbuļot, pievieno sāli, cukuru, čili un vāra 5 minūtes. Tad pievieno zirnīšus un turpina vārīt 3-4 minūtes.

4

Nogriež uguni,pievieno citrona sulu, sarīvētu citrona mizu un pētersīļu zaļumus.

*Grūbas var aizstāt ar rīsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!