Foto: Vida Press
Silta un sātīga šķelto zirņu biezzupa, kuras recepte noderēs arī veģetāriešiem. Šis ir lielisks veids, kā vari iepazīties ar kūpināto papriku - reiz pamēģinot, tā pilnīgi noteikti tavā garšvielu plauktā iekārtosies uz ilgu palikšanu.

::recepte::

Zirņus noskalo un, ja ir laiks, pārlej ar ūdeni un pāris stundas mērcē. Tad ūdeni nolej.

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Burkānu un seleriju sagriež gabaliņos.

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties dārzeņus. Tad pievieno buljonu, zirņus, paprikas pulveri un timiānu. Katliņam liek vāku un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ņem vērā - ja tos iepriekš neizmērcēsi, zirņi vārīsies ilgāk.

Tad nogriež uguni, pievieno sāli, piparus un sablenderē zupu. Pasniedz karstu ar grauzdētu maizi.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!