Foto: Shutterstock
'Mole' ir Meksikas virtuvei raksturīga tumšās šokolādes mērce ar dziļu, izteiksmīgu un piesātinātu garšu, kuru vēl vairāk paspilgtina garšvielas. Šī mērce ir lielisks papildinājums gaļas, it īpaši liellopa gaļas, ēdieniem.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1100 mlliellopa buljons45 mlolīveļla200 gsīpoli2 gab.ķiploka daiviņas1 TKoregano1 TKkumins, malts1 šķipsnakanēlis, malts2 TKčili pulveris3 ĒKmilti70 gtumšā šokolāde pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties nomizotus un sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, pēc minūtes pievieno oregano, kanēli un kuminu. Turpina cept aptuveni 10 minūtes.

2

Bļodiņā sajauc miltus ar čili pulveri, pievieno pannas saturam un aptuveni 3 minūtes apcep. Tad pa daļām pievieno un iemaisa buljonu.

3

Turpina vārīt mērci aptuveni 35 minūtes, līdz novārījies liekais šķidrums. Nogriež uguni, pievieno šokolādi, sāli, piparus un maisa, līdz šokolāde ir izkususi.

Mērci var pasniegt ar gaļas ēdieniem vai izmantot to gaļas sautēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!