Foto: Shutterstock
Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

::recepte::

Laša filejas gabalus nosusina, pārslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar sāli un pipariem.

Puravu sagriež ripiņās, burkānus, selerijas sakni - nelielos kubiņos, bet brokoļus sadala rozetītēs.

Sīpolu un ķiploku smalki sakapā un uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu. Pannā izkausē aptuveni vienu ēdamkaroti sviesta, kurā uz vidēji lielas uguns nedaudz pasautē sagrieztos dārzeņus un garšaugus. Pievieno zivju buljonu un baltvīnu, sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa, pakarsē pāris minūtes un pārlej sagatavotajā cepamtraukā.

Dārzeņu "gultā" sēdina zivs filejas, kam pāri liek atlikušo sviestu, kas sagriezts piciņās, un pārkaisa ar kūstošu sieru (tiem, kuri neskaita kalorijas). Nosedz trauku ar vāku vai foliju un sautē cepškrāsnī 180 grādos aptuveni 25-30 minūtes.

::!recepte::

Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kartupeļu biezeni. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!