Foto: Shutterstock
Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atrodama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

BULJONAM:4 gab.burkāni2 gab.sīpoli ceturtdaļa selerijas saknes2 gab.lauru lapas6 gab.melnie pipari4 gab.smaržīgie pipari pēc garšassāls ZUPAI:1 gab.sīpols1 gab.burkāns1 gab.selerijas kāts400 gkonservēti tomāti400 gkonservētas pupiņas30 gParmezāna tipa riers1 saujapasta pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti1 saujapētersīļu zaļumi

Pagatavošana

1

Gatavo dārezņu buljonu. Sīpolus, burkānus un selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un apcep uz sakarsētas, neietaukotas pannas, tad tiem pastiprinās garša un aromāts.

2

Kad dārzeņi apbrūnējuši, liek tos karstā ūdenī, pievieno lauru lapas, šķipsnu sāls, piparus un vāra.

3

Kad dārzeņu buljons vārījies aptuveni stundu, nokāš to.

4

Gatavo minestroni. Pannā sakarsē eļļu,apcep smalki sagrieztu selerijas kātu, kubiņos sagrieztu sīpolu un burkānu.

5

Katlā ber vienu bundžu konservētu balto pupiņu ar visu sulu un mizotus konservētos tomātus. Kad pupiņas un tomāti sāk vārīties, pievieno iepriekš izvārīto dārzeņu buljonu.

6

Vēl pēc brīža pievieno apceptos dārzeņus, garšvielas, pastu un rīvētu sieru.

7

Ņem vērā! Zupu vārot, pastu jāvāra apmēram par 1/3 īsāku laiku, nekā norādīts uz paciņas, jo tā zupā turpinās silt un briest arī tad, kad vārīšana būs pabeigta.

8

Pirms pasniegšanas zupai pievieno smalki sakapātus svaigus pētersīļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!