Foto: Vida Press
Heks ir universāla, salīdzinoši lēta zivs ar maigu garšu, kas lieliski sader arī ar izteiksmīgas garšas sastāvdaļām ēdienos. Tieši tāpēc šis nedaudz pikantais sacepums būs ideāla maltīte tiem, kuri novērtē jūras veltes un tik vienkāršos kartupeļus.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmizoti, plānās šķēlītēs sagriezti kartupeļi2 ĒKolīveļļa250 gbrokoļi3 ĒKsviests3 ĒKmilti500 mlpiens sāls un pipari1 TKsinepju pulveris500 gheka fileja3 ĒKsakapāts svaigs pētersīlis rīvēta miziņa un sula no 1 citrona

Sagatavošana

1

Kartupeļu šķēlītes vāra sālsūdenī aptuveni piecas minūtes. Nosusina, pusi kartupeļu kārto pannā un pārslaka ar pusi no nepieciešamās olīveļļas.

2

Verdošā ūdeni noblanšē brokoļus aptuveni vienu minūti. Izņem no ūdens, nosusina un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

3

Pannā izkausē sviestu, kurā pēc tam iemaisa miltus, līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pakāpeniski pievieno pienu, konstanti maisot ar koka karoti, līdz mērce sabiezē. Tad pievieno garšvielas un iemaisa sinepju pulveri.

4

Mērcei turpat pannā pievieno brokoļus un gabaliņos sagrieztu heka fileju, pētersīļus, rīvētu citrona miziņu un sulu, kā arī garšvielas.

5

Visu apmaisa un liek cepamajā traukā virs kartupeļiem. Pa virsu izkārto atlikušās kartupeļu šķēlītes un apsmērē ar atlikušo olīveļļu un nedaudz garšvielām.

6

Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni pusstundu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!