Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sarkana paprika saujasīpolloki saujacukurzirņu pākstis3 burkāni saujaredīsi0.25 gab.jaunais kāposts0.5 gab.gurķis saujagrauzdēti lazdu rieksti saujažāvētas aprikozes2 ķiploku daiviņas1 ĒKbaltvīna etiķis3 ĒKolīveļļa1 TKsinepes2 ĒKsojas mērce pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Stienīšos sagriež papriku, burkānus, kāpostu, gurķi, cukurzirņu pākstis, sakapā lokus un ripiņās sagriež redīsus. Visu maigi sajauc kopā.

2

Sajauc salātu mērci: samaisa eļļu ar vīna etiķi, pievieno sojas mērci, iekuļ sinepes. Smalki sakapā ķiploku un piejauc mērcei, piemaļ nedaudz melnos piparus.

3

Salātus kārto uz šķīvja un aplej ar mērci, nemaisa. Pasniedzot rotā ar grauzdētiem lazu riekstiem un plāni sagrieztām aprikožu plēksnītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!