Foto: Māris Lapiņš

Kvinoja viennozīmīgi ir ļoti vērtīgs un arī garšīgs produkts, kas būtu biežāk jāiekļauj ēdienkartē, tāpēc iepazīsties ar šo viegli pagatavojamo maltīti, lai tā kalpotu kā iedvesma ne tikai piknika reizēm, bet arī ātrām pusdienām vai vakariņām. Tā kā šajos salātos mijas dārzeņu svaigums ar kvinojas sātīgumu, tad Lielvārdes Citra būs kā punktiņš uz ''i'' garšu sabalansēšanai, gluži tāpat kā Lielvārdes Kviešu alus.

Kvinoju noskalo un liec vārīties vieglā sālsūdenī uz aptuveni 20 minūtēm, līdz pupiņas kļuvušas mīkstas. Pēc vārīšanas ļauj kvinojai ievilkties, lai viss ūdens būtu iesūcies un kvinoja būtu pietiekami uzbriedusi.

Kad kvinoja ir pagatavota, pievieno tai šķipsnu cukuru, citronu sulu, timiānu, olīveļļu un visu iemaisi.

Blanšē papriku, aplejot to ar verdošu ūdeni un pēc tam noskalojot to ledus aukstā ūdenī. Tādā veidā būs viegli noņemama miza un pats dārzenis būs kļuvis mīkstāks. Pēc tam sagriez papriku mazos gabaliņos.

Ieber kvinoju salātu bļodā, pievieno blanšētu papriku, Romanesco kāpostus un svaigus zaļumus.

Salātus var pasniegt siltus un atdzesētus.

Šādus salātus visērtāk un vispraktiskāk piknikā pasniegt stikla burciņā.

Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.


Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!